Kultura i prosvjeta 12.01.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

ČESTITKE NAJSTARIJIM KOTORIPČANIMA: Raduju nas vaše godine

Uhodanom tradicijom su općinski načelnik Kotoribe Ljubomir Grgec i njegov zamjenik Roberto Ujlaki te predsjednik Općinskog socijalnog vijeća Josip Forauer uoči nadolazećih blagdana prigodnim poklonima i čestitkama pohodili svoje najstarije sumještane.

 

Zakucali su na vrata Anastazije Ludaš koja ima 96 godina. Radost i zadovoljstvo svojim godinama pripisuje relativno dobrom zdravlju koje je vezano, i ako malo teže, uz stalno kretanje. Muči je jedino malo povišeni tlak i slabije čuje. Gospođa Anstazija ima dvije kćeri. - Nisam se nadala takvoj pažnji. Negda je toga ne bilo. Joj, kaj bi rekla moja braća da znaju za takvu posjetu i pažnju. Hvala vam !-prokomentirala je  ponovni dolazak  prvih ljudi Općine njezinom domu.

 

Kod muškaraca je najstariji,  nama već dobro poznati i popularni 102-godišnji, Mijo Golubić. On je već naviknut na takve posjete jer k njemu općinski čelnici u to vrijeme navraćaju već skoro jedno desetljeće i jednako im se veseli. Takve posjete s radošću očekuje jer se veseli što može „popričati sa vlašću“. I ako se sporije kreće nezaobilazni je i svakodnevni posjetitelj crkvenih obreda na koje ga automobilom odvoze djeca. Malo slabije čuje što prepisuje godinama. Opraštajući se  gostima je poručio kako ih očekuje i dogodine.-Dojdite samo gospon načelnik meni se tak lijepo spominjati z vami- rekao je Grgecu. Gospodin Mijo je otac osmero djece, četiriju kćeri i isto toliko sinova.

 

-Ove godine i njihov poneki „nauk“ naprosto nas nadahnjuju. Želja nam je da ih što duže obilazimo-komentar je općinskog načelnika Grgeca.

Izvor: 3116