Kultura i prosvjeta 02.05.2016. 07:28. Zadnja izmjena: 02.05.2016. 07:33.

Svečana sjednica

Dan čakovečkog učiteljskog fakulteta: Sjećanje na uvođenje hrvatskog jezika u nastavu

Svečanom sjednicom čakovečki Odsjek Učiteljskog fakulteta  proslavio je svoj dan. Dan Odsjeka u Čakovcu Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu obilježava se 25. travnja kao spomen na dan kada je u ondašnjoj učiteljskoj školi davne 1919. godine počelo izvođenje nastave na hrvatskom jeziku. "Sa Zagrebačkim sveučilištem spojili smo se 2007. godine i od tada Odsjek godišnje na prvu godinu studija upisuje sedamdeset studenata učiteljskog smjera te trideset studenata predškolskog odgoja, podsjetila je prodekanica", doc. dr. sc. Tamara Turza- Bogdan.

U okviru proslave, u četvrtak, 21. travnja u Maloj dvorani fakulteta s početkom u 10 sati održan i Znanstveni kolokvij povodom 70. obljetnice rođenja prof. dr. sc. Stjepana Hranjeca i njegovog znanstvenog doprinosa dječjoj književnosti i kajkavskom narječju. 

Prepuna dvorana Učiteljskog fakulteta u Čakovcu imala je prilike uživati u nastupima članica akademskog zbora pod ravnanjem Senke Bašek- Šamec te u izvedbama tamburaškog orkestra pod vodstvom Branimira Magdalenića. Posebni gosti svečanosti bili su učenici nižih razreda Osnovne škole Selnica koji su izveli dramsko- scensku igru "Igrajmo se bajki". S igrom koju su sami napisali pod mentorstvom učiteljice i dramske pedagoginje Roberte Barat, ostvarili su zapažen nastup na ovogodišnjoj državnoj smotri Lidrano.