Kultura i prosvjeta 09.03.2016. 08:50. Zadnja izmjena: 09.03.2016. 09:10.

Muzej "Croata Insulanus" u Prelogu

Dan žena u Prelogu obilježen izložbom

Uoči Dana žena u ponedjeljak, 7. ožujka u Muzeju "Croata Insulanus" u Prelogu otvorena je izložba prigodnog naziva "Dan žena u muzeju". Organizatori, Književni krug Prelog i spomenuti muzej, izložili su ručne radove žena s područja Grada Preloga i okolnih naselja. Izložbu je s nekoliko uvodnih riječi otvorila predsjednica Književnog kruga Prelog i inicijatorica izložbe Marija Vuk, a pridružila joj se i kustosica Muzeja Iva Kožnjak.

Jasminka Pervan, voditeljica Doma kulture Grada Preloga, pobrinula se za glazbenu pratnju na harmonici dok su članovi Ivanka Novak, Veronika Zrna, Vinko Rojko, Biserka Kolarek i Marija Bermanec prisutne počastili svojim literarnim stvaralaštvom. Nakon književnog trenutka posjetitelji, u velikoj mjeri žene, prepustili su se razgledavanju raznih heklanih predmeta, odjevnih komada, nakita, cvijeća od krep papira, slika, uskršnjih i božićnih ukrasa te ostalih rukotvorina koje su izradile vješte ženske ruke.

Ukoliko ste propustili otvorenje izložba je otvorena do petka, 11. ožujka, a razgledati se može radnim danom od 8 do 16 sati.