Kultura i prosvjeta 21.04.2018. 23:08. Zadnja izmjena: 21.04.2018. 23:08.

Predavanja i radionice

Dani predškolskog odgoja – Čakovec: Koja je zadaća odgojitelja?

Brojna predavanja i radionice održane su u četvrtak i petak, 12. i 13. travnja, na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – odsjek u Čakovcu povodom stručno-znanstvenog skupa Dani predškolskog odgoja – Čakovec 2018. Organizator skupa čija tema je bila Zajedno rastemo – redefiniranje prakse i teorije ranog i predškolskog odgoja bio je Dječji vrtić Cvrčak – Čakovec, a suorganizator Učiteljski fakultet. Otvorenje skupa, umjetnički program i plenarna izlaganja održana su u Centru za kulturu Čakovec.

- Sličan skup u Čakovcu smo organizirali prije 15 godina te sam ponosna što smo uspjeli, nakon toliko vremena, na jednom mjestu ponovo okupiti velik broj odgojitelja i stručnih suradnika iz cijele Hrvatske i nekoliko gostiju iz Slovenije, kazala je na samom otvorenju ravnateljica DV-a Cvrčak Lidija Varošanec. Svim je odgojiteljima povjerena zadaća da pomognu obitelji, ali i svakom djetetu ponaosob, da rastu zajedno, stoga je skup i održan na spomenutu temu. Predavanjima i primjerima dobre prakse odgojitelji su u dva dana jedni drugima prezentirali svoj način rada i međusobno se ohrabrili u daljnjem odgoju i obrazovanju djece.

- Potrebno se prisjetiti naše uloge koju imamo kao djelatnici u sustavu ranog odgoja i obrazovanja. Danas, kad je vremena sve manje, a svijet sve užurbaniji, upravo smo mi podrška obitelji, temeljnoj i prvoj zajednici u odgoju svakog djeteta, naglasila je ravnateljica. Dani predškolskog odgoja održani su pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja RH i Grada Čakovca.