Kultura i prosvjeta 29.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

Destigmatizacija i detabuizacija psihičkih oboljenja u zajednici

Udruga Autonomni centar – ACT i udruga Ludruga u sklopu projekta „Psihičko zdravlje u zajednici – terapija po mjeri čovjeka“, pozivaju vas na projekciju dokumentarnog filma  „Uzmi ova slomljena krila“", uz film će biti održano uvodno predavanje i tribina koje će voditi autor filma Daniel Mackler. 

 

Događaj će se održati u prostorijama Autonomnog centra, dr. Ivana Novaka 38, u utorak 4.11.2014. s početkom u 18h. 

 

”Uzmi ova slomljena krila” dugometražni je dokumentarni film američkog psihoterapeuta Daniela Macklera koji se fokusira na živote dviju žena u potpunosti oporavljenih od teške shizofrenije. Korijeni njihove shizofrenije nalaze se u traumama iz djetinjstva, a film donosi pojedinosti njihove uspješne psihoterapije s nadarenim kliničarima.

 

Gost predavač Daniel Mackler je međunarodni stručnjak u području inovativnih pristupa vezanih uz psihičko zdravlje, socijalni radnik i psihoterapeut s dugogodišnjim iskustvom provođenja individualne psihoterapije te je autor 4 filma koji se fokusiraju na problematiku psihičkih oboljenja. 

 

Projekt „Psihičko zdravlje u zajednici – terapija po mjeri čovjeka“ financiran je od strane Ministarstva zdravlja i grada Zagreba. 

Izvor: 3105