Kultura i prosvjeta 14.03.2017. 10:00. Zadnja izmjena: 14.03.2017. 10:19.

Dom sindikata

Divna izložba ručnih radova udruge Zlatne ruke Čakovec

Povodom Međunarodnog dana žena izložba ručnih radova bila je postavljena u Domu sindikata u Čakovcu 11. i 12. ožujka. Pripremile su je vrijedne žene iz Udruge žena za očuvanje tradicije i kulturne baštine ZLATNE RUKE Čakovec. Izložba je bila dobro posjećena, a brojne rečenice u knjizi dojmova više su nego pozitivne.

Uz izložbu, žene iz Udruge pripremile su prigodni kulturni program u kojem su dvije članice recitirale vlastitu poeziju. Muška vokalna skupina KUD Katruže iz Ivanovca otpjevali su lijepe međimurske pjesme. Učenici Osnovne škole Domašinec, Područne škole Dekanovec, učiteljice Tatjane Pintarić prirkazali su svoje remek djelo. Inspirirani pjesmom Regica, dekanovskog pučkog pjesnika Florjana Andrašeca izveli su scensku igru. Pored glavnih likova: Regice, njezine mame, Đureka i njegove mame, sudjelovala je pjevačica i dečki koji su repali. Anja Posavec je svirajući na gitari otpjevala skladbu Osmijeh, a program je vrlo profesionalno vodio Nebojša Buvač.

Nazočne je pozdravio, članicama Udruge čestitao na lijepoj i bogatoj izložbi  a potom i izložbu proglasio otvorenom čakoveči gradonačelnik i saborski zastupnik Stjepan Kovač. Tijekom dva dana svi posjetitelji bili su ponuđeni finim domaćim kolačima kakve samo žene iz Udruge ZLATNE RUKE znaju pripremiti.                                                

Izvor: Ana Vrbanec