Kultura i prosvjeta 25.10.2017. 09:58. Zadnja izmjena: 25.10.2017. 09:58.

Natječaj 'Velikani hrvatske prošlosti'

Djeco, istražite tko je bila Dora Pejačević

Osnovna škola Grigora Viteza i Dječji vrtić Iskrica iz Zagreba drugu godinu za redom organiziraju likovni natječaj 'Velikani hrvatske prošlosti'. Ovogodišnja je tema osebujna hrvatska skladateljica Dora Pejačević.

Natječaj je otvoren za sve dječje vrtiće i osnovne škole u Hrvatskoj, a zadatak je djece da, uz vodstvo odgojitelja odnosno učitelja, doznaju više o skladateljici, te svoje saznanje pretoče u likovno djelo. U natječaju mogu sudjelovati djeca predškolske dobi, rane školske dobi (1.-4. razreda osnovne škole) i djeca s poteškoćama u razvoju, do 4. razreda osnovne škole.

Cilj natječaja 'Velikani hrvatske prošlosti' je osvijestiti i pokrenuti kreativnost djeteta kroz likovne tehnike, nudeći mu pravo na znanja i doživljaj prošlosti svojeg naroda, te pravo na stvaranje stava i osobne vizije osjećaja nacionalne pripadnosti i pripadanje kulturnoj civilizacijskoj jedinstvenosti. Također, uz slobodno odabran likovni sadržaj, cilj je razvijati sposobnost prikazivanja i izražavanja ljudskog lika u vidu portreta.

Natječaj traje do 15. studenog 2017. godine, a odabrani pristigli radovi bit će izloženi u OŠ Grigora Viteza i DV Iskrica u Zagrebu, od 8. prosinca.

Rezultati natječaja, kao i datum svečane podjele priznanja i pohvalnica, bit će objavljeni 4. prosinca na mrežnim stranicama vrtića i škole (http://os-gviteza-zg.skole.hr, http://www.vrtic-iskrica.zagreb.hr/) gdje se mogu doznati i dodatne informacije o natječaju te sam prijavni obrazac.