Kultura i prosvjeta 13.06.2017. 22:59. Zadnja izmjena: 13.06.2017. 23:06.

Na fakultetu u Puli

Dobitnik Rektorove nagrade Dario Vincetić: Moj fakultetski uspjeh je i uspjeh mojih roditelja

Prošle godine na Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Menadžment i poduzetništvo je diplomirao Dario Vincetić, 26-ogodišnjak iz Mihovljana. Studirajući je postizao odlične rezultate te mu je povodom Dana Sveučilišta, u travnju ove godine, rektor dr. sc. Alfio Barbieri za izniman uspjeh u akademskoj godini 2015./2016. kao najboljem studentu Fakulteta ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković predao Rektorovu nagradu. Ponosni dobitnik Rektorove nagrade trenutno je na stručnom osposobljavanju u upravi Grada Čakovca pod mentorstvom mr.sc. Dragice Kemeter, mag. iur.

Kako je izbor nakon srednje škole pao upravo na Fakultet ekonomije i turizma?

Moram priznati da izbor nije pao odmah nakon završene srednje škole već sam imao godinu i pola pauze nakon škole tijekom koje sam radio u jednom poduzeću u Varaždinu. Tada sam dobio otkaz i mogao sam birati - drugi posao ili fakultet. Danas mi nije žao što sam izabrao drugu opciju, odnosno studiranje na FET-u u Puli. Srednju školu završio sam za smjer ekonomist što me usmjeravalo i za dalje, a jedan od razloga za upis navedenog fakulteta bili su prijatelji koji su već studirali u Puli i koji su mi pomogli da se brzo prilagodim na život u novoj sredini.Iako sam bio svjestan da sam u akademskoj godini 2015./2016. bio jako uspješan s prosjekom ocjena 5,0 Rektorovu nagradu nisam očekivao.

Nekoliko puta mi je kroz glavu prošla pomisao kako bi bilo lijepo dobiti takvo priznanje, ali sam vjerovao da ima i boljih od mene prema zalaganju na Fakultetu. Poziv iz ureda rektorata, kada su mi priopćili odluku o tome da sam upravo ja dobitnik Rektorove nagrade, ugodno me iznenadio. Nagrada za mene predstavlja veliko priznanje za trud, muku i rad tijekom petogodišnjeg studiranja. Ona je i obveza da se u budućnosti u svakom poslu maksimalno zalažem kako bi se postigli najbolji rezultati.

Uz učenje ste imali i druge interese i obaveze?

Tijekom studija završio sam Početni tečaj Hrvatskog znakovnog jezika u organizaciji Udruge djece i mladih oštećena sluha Istre. Posebno sam ponosan i što sam tijekom studija uspio s dvoje prijatelja, Patrikom Knezom i Jasminom Geček, inicirati prikupljanje humanitarne pomoći na Fakultetu za nastradale u poplavama u Slavoniji. Uz fakultetske obveze nalazio sam i slobodnog vremena za mali nogomet s društvom ili opuštanje uz kavu, kazao je Dario Vincetić zahvalivši roditeljima Mirjani i Darku na njihovoj bezuvjetnoj podršci i odricanju naglasivši da uspjeh koji je postigao smatra i njihovim uspjehom.