Kultura i prosvjeta 20.12.2019. 14:15. Zadnja izmjena: 20.12.2019. 14:17.

Čakovec

Dobrotvorna akcija prikupljanja igračaka i slikovnica te Fotkanje s Djedicom

Međimurska županija, sa željom da božićni blagdani budu jednako lijepi i veseli svim međimurskim mališanima, u subotu, 21. prosinca 2019. godine, od 10 do 12 sati u prizemlju zgrade Scheier organizira dobrotvornu akciju prikupljanja igračaka i slikovnica za djecu koju zbrinjava Udruga udomitelja djece Međimurja.

Pod sloganom „Daruj igračku ili slikovnicu da Božić bude ljepši i za udomljenu djecu“ poziva velike i male na doniranje igračaka i slikovnica koje više ne koriste, kako bi došle u ruke onih kojima će donijeti puno radosti i čarolije igre. Sve prikupljene igračke i slikovnice bit će uručene predstavnicima Udruga udomitelja djece Međimurja uoči Svečane sjednice Skupštine Međimurske županije.

Uz dobrotvornu akciju prikupljanja igračaka i slikovnica, istovremeno će na katu Scheierove zgrade Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu (MURID) provesti tradicionalno „Fotkanje s djedicom“. Uz male članove udruge, na druženje s Djedicom, vilenjakinjom i pomoćnicama dobrodošla su sva i ostala djeca.

Tijekom trajanja obiju akcija za sve građane pripremljeno je besplatno kuhano vino.