Kultura i prosvjeta 25.10.2018. 06:32. Zadnja izmjena: 25.10.2018. 06:32.

Predstavljena knjiga

DONJI KRALJEVEC Zgoda vrapčića Cupka ispričana riječju i slikom

Svečanošću održanom u subotu, 6. listopada u Donjem Kraljevcu, pjesnikinja iz Hodošana Ljubica Ilijaš predstavila je novu knjigu, slikovnicu pod nazivom Vrapčić Cupko. Ovime je ispunila obećanje koje je dala pred godinu dana kad je javnosti predstavila svoju prvu zbirku zapisa, većinom u stihu, ali neke i u prozi, pod imenom Sjećanja – Život u pjesmi, inspirirane sjećanjima na djetinjstvo u Palinovcu, ali i raznim događajima iz kasnijeg života u Hodošanu.

Dio zbirke bio je Dječji kutak, s tekstovima namijenjenim djeci, među njima i Vrapčić Cupko, koji je ovime doživio posebno izdanje, obogaćeno ilustracijama Mirne Žerjav iz Čakovca, dizajnerice unutarnje arhitekture i studentice na Akademiji primijenjene umjetnosti u Rijeci. Priča je to o dječjoj nevinosti i altruizmu prikazana kroz zgodu u kojoj djevojčica spašava i njeguje ozlijeđenu pticu.

Jednu scenu iz priče izveli su Leon Ignac, Mia Horvat i Biserka Oršuš, učenici OŠ Hodošan-Područne škole Palinovec, koje je pripremila učiteljica Sanja Rašan. Predstavljanje je vodila Suzana Jakšić, predsjednica Udruge Pjesma iz Donjeg Kraljevca kojeg je Ljubica Ilijaš članica, a program izvedbom dviju melodija upotpunile su članice vokalne skupine Udruge, pod ravnanjem Martine Jakšić Rodiger.