Kultura i prosvjeta 15.11.2019. 08:12. Zadnja izmjena: 15.11.2019. 08:13.

Knjižnica Nikola Zrinski Čakovec

Ela Zoričić, Jelena Kežman i Nada Zoričić najčitačice

Najčitačima Knjižnice Nikola Zrinski Čakovec, autorima najboljih radova u likovno - literarnom natječaju U ritmu čitanja i sudionicima programa Blabla u četvrtak, 14. studenoga dodijeljeni su prigodni pokloni povodom završetka Mjesec hrvatske knjige. Najčitačica čakovečke Knjižnice od odraslih je Nada Zoričić koja je pročitala čak 155 knjiga. Na dječjem odjelu, od učenika nižih razreda najviše je knjiga, stotinjak naslova, pročitala Ela Zoričić, dok je od učenika viših razreda najviše, 55 naslova, posudila Jelena Kežman.

Djeca su ove godine pisala priče i pjesme te izradila likovne radove na temu U ritmu čitanja, a sve pristigle uratke pohvalila je knjižničarka Blaženka Hunjadi-Bašek nagradivši najbolje. U kategoriji viših razreda najbolje su literarne radove napisali učenici osmih razreda i to Mia Čmrlec iz OŠ Donja Dubrava te Patrik Kolman i Roberta Belić iz OŠ Gornji Mihaljevec dok je najbolji likovni rad izradila Nina Turk, učenica petog razreda OŠ Belica. U kategoriji nižih razreda nagrađen je likovni rad učenice četvrtog razreda OŠ Nedelišće Lucije Lukman i literarni rad učenice istog razreda Tonke Cimerman.

Tijekom školskih praznika, održan je i program poticanja čitanja iz užitka Blabla. Sudionici su odabrali knjigu, a nakon što su je pročitali, izradili su plakat na kojem preporučuju ili ne preporučuju svojim prijateljima da pročitaju tu knjigu. Najkreativnije u tom zadatku od školaraca bile su Keti Tropša i Ariela Crkvenčić iz I.OŠ Čakovec, dok je Mia Pavlic najbolje predstavila knjigu u kategoriji predškolaraca.