Kultura i prosvjeta 23.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

EU KVIZ: Preloški osnovci najbolji

Odsjek za europske poslove, međunarodnu suradnju i regionalni razvoj ureda Međimurske županije i ove je godine tijekom EU tjedna organizirao brojna događanja. U njega se ubraja i održavanje finala EU kviza kojem je 8. svibnja domaćin bila Osnovna škola Nedelišće.
Bio je ovo šesti EU kviz dosad i prvi otkako je Hrvatska postala članica Europske unije. Znanja iz povijesti, geografije i institucija EU-a odmjerili su učenici iz šest osnovnih škola: Murskog Središća, Prve OŠ Čakovec, Nedelišća, Preloga, Petra Zrinskog Šenkovec i Strahoninca.
Najviše su znanja pokazali učenici iz Preloga i odnijeli pobjedu. Pobjednički tim činili su Borna Krznarić, Ivana Marciuš i Martin Slaviček s ostvarenim 81 bodom.
Na drugom je mjestu tim učenika OŠ Petar Zrinski Šenkovec u sastavu Matija Zadravec, Antonio Patafta i Alen Polanec sa 79 bodova. Tročlani tim OŠ Mursko Središće u sastavu Leon Šopar, Klara Jambrošić i Ivan Jurinić na trećem je mjestu sa 74 boda.
Najviše znanja s 29 osvojenih pojedinačnih bodova pokazali su Borna Krznarić iz OŠ Prelog i Matija Zadravec iz OŠ P. Zrinski Šenkovec.
Kao četvrta slijedi Prva OŠ Čakovec s timom Klara Kalšan, Karlo Kranjec i Nicole Kolarić, potom OŠ Strahoninec - Valentina Kozar, Dea Malašić i Martin Vargek te kao šesta OŠ Nedelišće u sastavu Nikolina Cimerman, Ena Srnec i Luka Havaši.
A. Ličanin

Izvor: 3082