Kultura i prosvjeta 10.04.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

FESTIVAL „DJECA MAČKOVCA PJEVAJU“: Mali pjevači ponovno oduševili

Kao i prošle godine vrijedni članovi Udruge mladih Mačkovec na Uskrsni su ponedjeljak u mjesnom društvenom domu organizirali glazbeni festival „Djeca Mačkovca pjevaju“ na kojem je svoja pjevačka umijeća prezentiralo 23 natjecatelja u 2 kategorije – učenika 1. i 2. te onoj 3. i 4. razreda. Nastupili su redom: Sara Markov, Nika Podvez, Hana Turk, Leo Tkalčec, Vinko Lukman, Lucija Huzjak, Miriam Markov, Lucija Lukman, Ana Vugrin i Leonie Žvorc, Gabrijel Mlinarić, Kristina Kelkedi, Ida Mujezinović, Magdalena Lončar, Petar Kelkedi, Ena Deduš i Nola Tušek, Tena Radiković, Katja Premuš, Karlo Vugrin i Patrik Mustač, Simona Šarić i Lena Novak Đura. 

 

Komisija u sastavu Damir Rodiger, Vladimir Novak ( glazbeni pedagozi) te Samanta Grahovec ( učenica solo pjevanja u Srednjoj glazbenoj školi u Varaždinu iz Mačkovca) nije imala lak posao, no naposljetku je odlučeno o najboljima. 

 

U kategoriji 1. i 2. razreda najboljom je proglašena Miriam Markov koja je otpjevala pjesmu „Riječ“, 2. mjesto pripalo je Kristini Kelkedi, a 3. Sari Markov. 

 

Među pjevačima 3. i 4. razreda, 1. mjesto osvojila je Katja Premuš s izvedbom pjesme „Tumbalala“, 2. je bila Ida Mujezinović, a 3. Petar Kelkedi. Dodajmo da je pokrovitelj festivala bio Mjesni odbor Mačkovec koji je za sudionike osigurao simbolične nagrade.

Izvor: 3128