Kultura i prosvjeta 07.09.2016. 09:21. Zadnja izmjena: 07.09.2016. 09:31.

Centar za pomoć u kući

Festival starijih osoba od 17. do 23. rujna u Nedelišću

Treći Festival starijih osoba održat će se u Nedelišću od 17. do 23. rujna. Festival starijih osoba je trodnevna manifestacija kojom se želi osvijestiti šira javnost o kulturnom bogatstvu i riznicama iskustva kojima obiluju starije osobe u Međimurskoj županiji te pokazati na koje sve načine oni svakodnevno obogaćuju život u svojim zajednicama.

PROGRAM FESTIVALA

  • Sportski susret Klubova za starije osobe

- 17.09.2016., Trg Maršala Tita 23, Nedelišće, početak od 14 sati

Otvorenje 3. Festivala starijih osoba. Natjecanje u visećoj kuglani, streljaštvu, beli, šahu, pikadu, bežanju z mlinčekom i nošenju jajci v žlici. Dodjela priznanja za posebno zalaganje u promociji sporta za starije osobe.

  • Okrugli stol: "Starije osobe- teret ili pomoć zajednici"

- 21.09.2016., Trg Maršala Tita 23, Nedelišće, početak u 11 sati

Okrugli stol sa otvorenom raspravom uz gostujuće stručnjake iz Centra za socijalnu skrb Čakovec, Centra za pomoć u kući Međimurske županije, Caritasa i Udruga umirovljenika.

  • Svečano zatvaranje Festivala

- 23.09.2016., Dvorana ATON, Josipa Marčeca 25 Nedelišće, početak u 10 sati

Kulturno-zabavni program sa dramskim, glazbenim i plesnim izvedbama. Izložba ručnih radova, fotografija, umjetničkih slika i gastronomskih specijaliteta starijih osoba iz Međimurske županije.

Organizator Festivala je Centar za pomoć u kući Međimurske županije kroz program "Klubovi za starije osobe", uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih i Općine Nedelišće. U organizaciji Festivala sudjeluju i Općina Nedelišće, ACT grupa, Udruga umirovljenika - podružnica Nedelišće te Nacionalni gimnastički centar ATON.



Fotografije: Sa 2. Festivala starijih osoba održanoga prošle godine 2015.

Izvor: Filipa Blažon Šumečki