Kultura i prosvjeta 26.10.2016. 10:02. Zadnja izmjena: 26.10.2016. 10:07.

Festival dokumentarnog filma

Film "Naša Seve" Medijske grupe OŠ Mala Subotica osvojio Grand Prix Malog DOKUarta

Udruga DOKUart iz Bjelovara i Festival dokumentarnog filma DOKUart i ove godine su priredili Mali DOKUart koji se održao deveti put od 8. do 14. listopada.
Mali DOKUart dodjeljuje tri nagrade te Grand PRIX Malog DOKUarta za ukupno najbolji dokumentarac iz konkurencije 40 dokumentarnih filmova osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske.

U uži izbor ušlo je osam filmova koji su prikazani na završnoj projekciji u petak, 14. listopada, a četiri škole su i nagrađene novčanom nagradom. Na festivalu su sudjelovale i dvije međimurske škole: Tomaša Goričanca Mala Subotica i OŠ Ivanovec. Film Naša Seve Medijske grupe OŠ Mala Subotica osvojio je Grand Prix festivala i novčanu nagradu od 5.000 kuna. Autorsku ekipu čine: Gabriela Bratić, Lana Lacković, Tihana Lozer, Marta NovakMia Vugrinec, njihove mentorice su Nikolina Hampamer i Iva Mihalic Krčmar.

Film Filmske družine OŠ Ivanovec Karlina zlatna ribica osvojio je treću nagradu i 1.000 kuna. Autorsku ekipu čine: Lidija Pintarić, Adella Pancer, Stjepan Petković, Lorena Brzuhalski, Vanja Modrinjak, Nikol Dobranić, Kevin Ignac, Dino Farkaš, Viktoria Rajter Laura Novak, a njihovi su mentori Nataša Kralj i Radovan Petković.

Filmska družina OŠ Ivanovec

Osim novčanih nagrada učenici osvajaju i sedmodnevnu radionicu dokumentarnog filma koju pod stručnim vodstvom vode Damir Čučić i Boris Poljak, a ove godine tema izrade radioničkog filma bila je autoportret pa su učenici sa sobom donijeli već unaprijed snimljene materijale koji su se koristili pri izradi dokumentarnog filma.

Na radionici su sudjelovale Gabriela Bratić (OŠ Mala Subotica) i Lidija Pintarić (OŠ Ivanovec). Polaznici na radionici uče o tome kako snimiti dokumentarni film, kao i snimanje kamerom kako bi bili što bolje motivirani za rad u svojim filmskim družinama, a uz to dobivaju i novčanu pomoć za kupnju videoopreme.