Kultura i prosvjeta 12.07.2019. 10:52. Zadnja izmjena: 12.07.2019. 10:54.

Kerekesh Teatar

Film Ufuraj se i pukni u subotu, 13. srpnja otvara 66. Pula Film Festival

Prvi varaždinski film “Ufuraj se i pukni” u subotu, 13. srpnja otvara 66. Pula Film Festival. Film će biti prikazan u sklopu Kontrapunkt programa u Istarskom narodnom kazalištu u 16 sati ove subote. Kako film nije financiran od Hrvatskog audiovizualnog centra niti od Ministarstva kulture RH, nije mogao biti uvršten u redovni program, no za Kerekesh Teatar i Grad Varaždin ovo je svakako još jedno zajedničko pisanje kulturne povijesti, a to je samo uvertira u putovanje prvog varaždinskog filma. 

U rujnu 2019. film putuje u SYDNEY!

International Arts Centre Zagreb i Upravni odbor Croatia House Inc. u Australiji, odlučili su da će upravo film “Ufuraj se i pukni” biti prikazan Festivalu hrvatskog filma u Sydneyu sredinom rujna ove godine. 

Uz Sydney, Hrvatski audiovizualni centar uvrstio je film “Ufuraj se i pukni” u svoju brošuru za Filmski festival u Cannesu. 

Nakon što je film u kinima pogledalo više 21 500 ljudi, pozivi na ovakve festivale samo su potvrde da nedostaje hrvatske komedije na filmskom platnu i da publika želi humor Ljubomira i Jana Kerekeša, kako u kazalištu, tako i na filmu. 

Osim u veliku promociju filma, Kerekesh Teatar je uložio novac i u prijevod filma te izradu DCP formata s engleskim titlovima, a film će uskoro biti dostupan na svim VOD kanalima, tv-videotekama i drugim kanalima. Sve u svemu, s filmom “Ufuraj se i pukni” dogodila se jedna predivna priča i promocija Grada Varaždina, ali i autorskog djela Ljubomira i Jana Kerekeša.