Kultura i prosvjeta 12.06.2016. 08:58. Zadnja izmjena: 12.06.2016. 09:07.

Mladi podučavaju mlađe

Filmske radionice na temu Čakovca održane u Domu sindikata

Dvorana Doma sindikata u Čakovcu bila je u srijedu, 25. svibnja mjesto održavanja besplatnih filmskih radionica za učenike osnovnih i srednjih škola.

Radionicama organiziranim povodom Dana grada od strane Filmskog kluba i Kino kluba za mlade Centra za kulturu Čakovec, priključilo se četrdesetak mladih entuzijasta i zaljubljenika u filmsko stvaralaštvo koji su u četiri radionice – stopmotion animacija, radionica fotografije, gledanje i analiza filma te video radionica, naučili sve o filmu te se okušali u izradi vlastitih uradaka na temu grada Čakovca.

Voditelji radionica također su bili učenici, polaznici 3. razreda Graditeljske škole Čakovec smjerova medijski tehničar i web dizajner, koji su svoje znanja i ljubav prema filmu nesebično prenijeli na mlađe generacije te ih podučili kako raditi i gledati filmove.

Učenici nižih razreda II. OŠ Čakovec i voditelji radionice stopmotion animacije: Bruno Ladić, Lana Tisaj, Martina Krnjak, Anja Kušar, Petar Jalšovec, Ana Dobranić, Paula Pintarić, Vedran Novaković, Ana Marija Mislović, Lara Ćurak i Petar Vinko