Kultura i prosvjeta 23.02.2019. 08:32. Zadnja izmjena: 23.02.2019. 08:33.

Najbolji

Gimnazija Čakovec prva u međunarodnom natjecanju Best in Deutsch

Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec osvojila je prvo mjesto na međunarodnom online natjecanju „Best in Deutsch“ koje se organizira za srednjoškolce u dobi od 15 do 19 godina. U konkurenciji 3052 učenika iz 243 srednje škole iz 11 zemalja, Gimnazija je osvojila prvo mjesto u ukupnom poretku škola, a od četrdesetak učenika koji su sudjelovali u natjecanju, najbolje rezultate su ostvarili Elena Kropek, Dina Žužul, Melani Srša Karlovčec, Gabriela Novak i Luka Fajić.

Župan Međimurske županije Matija Posavec zajedno s v.d. pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Blaženkom Novak, upriličio je prijem za ravnateljicu Gimnazije Sandru Breka Ovčar, koordinatoricu natjecanja Lidiju Kolar i učenike koji su ostvarili najbolje rezultate na natjecanju.

Učenike su marljivo pripremale profesorice Nada Medved, Vesna Malekoci-Tarandek, Sanja Jambrović Posedi, Marta Jambrović i Lidija Kolar, a uspjeh je tim veći što je ovo tek druga godina da Gimnazija sudjeluje u natjecanju koje organizira češki Institut za razvoj kompetencija.

Natjecanje je održano u studenome prošle godine, kako je istaknula koordinatorica natjecanja Lidija Kolar, a za sudjelovanje su se mogli prijaviti svi zainteresirani učenici. Procedura je vrlo stroga i zahtjevna, a ispit se provodi istovremeno u cijeloj Europi. 
„Ni jedan uspjeh nije slučajnost pa ni ovaj, posebice što se tiče njemačkog jezika  jer Gimnazija dugi niz godina niže odlične rezultate na natjecanjima i državnoj maturi. Naši učenici su vrlo zainteresirani za sve oblike natjecanja i projekata, a zahvaljujući vrijednom radu profesora koji motiviraju i potiču učenike, imamo rezultate kojima se iznimno ponosimo. “, rekla je ravnateljica Gimnazije Sandra Breka Ovčar.
„U konkurenciji među više od 3000 učenika diljem Europe ostvariti najbolji rezultat dokazuje da je naša Gimnazija jedna od najkvalitetnijih i najboljih u Hrvatskoj te pokazuje predan rad profesora i cijele škole. Ovo nije prvi ni posljednji takav slučaj, jer gotovo sve naše srednje škole postižu odlične rezultate što opravdava sva ulaganja Međimurske županije u obrazovanje.“, zaključio je župan Posavec te čestitao svima uključenima u natjecanje, posebice učenicima koje je pozvao da nastave ulagati u svoje znanje i osobni razvoj.