Kultura i prosvjeta 07.11.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec nastupila u finalu "Glazbom reci stop maltretiranju"

Naši gimnazijalci iz Gimnazije Josipa Slavenskog jučer su posjetili Zageb. Međutim, njihov posjet nije bio turistički već su krenuli u borbu za instrumente. 

O čemu se radi mogli ste čitati na našoj stranici - http://www.medjimurje.hr/clanak/gimnazija-josipa-slavenskog-cakovec-finalisti-akcije-glazbom-reci-stop-maltretiranju .

 

 

Prvu nagradu nisu osvojili, no dobili su nešto vrjednije – nezaboravno i zanimljivo iskustvo. Gimnazijalci su iskoristili priliku te su popričali i fotografirali se s pjevačima s naše scene. Dugi je to popis: Saša Lozar, Ivan Dečak (Vatra), Aljoša (Pavel), dečki iz Hladnog piva, Davor Gobac, Tarik Filipović i žiri koji se sastojao od Ivane Husar-Mlinac, Luke Bulića, Martine Tomčić i Coco Mosquito Jinxa. Uz to su u publici bile i voditeljice Antene Zagreb koje su uživale u nastupu triju škola. Osim naših gimnazijalaca koji su nastupili s obradom pjesme 'Tamo Gdje Je Sve Po Mom' od grupe Jinx u finalu su bile Glazbena škola Vatroslava Lisinskog s obradom pjesme 'Ordinary Love' grupe U2, te Američka međunarodna škola iz Zagreba koji su izveli veliki hit 'All About That Bass' Meghan Trainor.

 

Jedna od gimnazijalki Veronika Drk s nama je podijelila dašak atmosfere iz Vintage Industrial bara.  - Jučerašnji nastup bio jedan od najboljih nastupa sa zborom. Lokacija je bila predivno uređena, domaćini ljubazni, a organizatori vrhunski, kaže Veronika. Poznati hrvatski glazbenici izvodili su svoje najpoznatije hitove uz koje su svi u publici veselo zaplesali. 

 

Odlukom žirija Glazbena škola Vatroslava Lisinskog proglašena je ovogodišnjim pobjednicima, te su osvojili glazbene instrumente za svoju školu. Naši gimnazijalci su dobili nekoliko besplatnih sati pjevanja u Glazbenoj školi Husar-Mlinac, a ovaj susret ostat će im u prelijepom sjećanju. 

 

Više slika s nastupa pogledajte u našoj fotogaleriji.

Izvor: 3106