Kultura i prosvjeta 10.03.2017. 12:03. Zadnja izmjena: 10.03.2017. 12:06.

INFOKUP i HONI

Gimnazijalac Martin Josip Kocijan sve zadatke riješio bez pogreške

INFOKUP 2017.

Tehnička škola Čakovec i ove je godine bila domaćin županijskog natjecanja učenika srednjih škola Međimurske županije Infokup 2017. Na natjecanju iz programiranja „Primjena algoritama“ sudjelovalo je 24 učenika, na natjecanju iz Osnova informatike 23 učenika, a na smotri softverskih radova prezentiran je jedan rad pod nazivom „LED`S DANCE“ Lane Tisaj iz Graditeljske škole Čakovec i Josipa Andrišeka iz Tehničke škola Čakovec koji je odlično ocijenjen te je prošao na državno natjecanje koje će se održati od 14. do 17. ožujka u Primoštenu. Od prvih razreda srednje škole, prvo mjesto u kategoriji „Primjena algoritama“ u županiji, ali i u državi, zauzeo je Martin Josip Kocijan iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. On je sve zadatke riješio bez greške i prošao na državnu razinu natjecanja.

U drugim razredima srednje škole prva mjesto osvojio je Vinko Sabolčec iz Gimnazije, od trećih razreda najbolji je bio Jurica Horvat iz Gimnazije, a od četvrtih Marko Kraljić iz Tehničke škole. U „Osnovama informatike“ najbolji su bili Marko Kraljić u kategoriji strukovnih škola, Jakov Šlezak u kategoriji opće i tehničke gimnazije te David Kerman u kategoriji prirodoslovno-matematičke gimnazije. Natjecanje se u Tehničkoj školi Čakovec održalo u dvije kompjuterske učionice uz županijsko povjerenstvo. Od osnovnoškolaca, na državnu razinu Infokup 2017. u Primošten, pozvani su Jakov Novak, Petar Belošević i Samuel Sobočan iz II.OŠ Čakovec i projekt I.OŠ Čakovec Speedrun Games.

Martin Josip Kocijan iz Šenkovca konkurira za ulazak u reprezentaciju Hrvatske

Posljednje, 7. kolo, Hrvatskog otvorenog natjecanja u informatici – HONI održano je u subotu, 4. ožujka. Članovi udruga Mladi informatičari Strahoninca i Međimurskog informatičkog kluba Čakovec natjecanje su završili odličnim rezultatima. Prvak u kategoriji prvih razreda srednje škole je Martin Josip Kocijan iz Šenkovca, učenik Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, a zauzeo je i 4. mjesto gledajući ukupno sve srednjoškolce čime je postao izravna konkurencija za ulazak u reprezentaciju Hrvatske koja će nas zastupati na 29. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Teheranu. U kategoriji 6. razreda osnovne škole viceprvak je postao Matija Bujanić iz OŠ Ivanovec.