Kultura i prosvjeta 08.04.2020. 09:29. Zadnja izmjena: 08.04.2020. 09:51.

Na internetskoj stranici

Gledajte besplatne on-line predstave KD Pinklec i DS Dada

Kada se Kazališna družina Pinklec u ožujku vratila sa 14. Međunarodnog lutkarskog festivalu u Izmiru u Turskoj došli su na ideju za on-line predstave. - Tamo smo od 9. do 13. ožujka bili s predstavom Do viđenja, a festival se zbog cijele situacije s virusom COVID-19 prekinuo. Vraćajući se iz Turske shvatili smo da je situacija poprilično alarmantna u Europi, a budući da su sve naše predstave za ožujak bile otkazane, odlučili smo za Svjetski dan kazališta za djecu i mlade, koji se obilježava 20. ožujka, objaviti besplatnu snimku predstave, kazao je umjetnički ravnatelj KD Pinklec Romano Bogdan. Besplatnu predstavu koju su prvu objavili on-line Bremenski svirači je pratilo 40 tisuća korisnika što im je bio poticaj da s akcijom nastave pod nazivom #pinkleconline #coronaoffline.

- Od tog dana, svaki ponedjeljak, srijedu i petak u 11 sati objavljujemo predstave Kazališne družine Pinklec, a u 16 sati i predstave Dramskog studija Dada, navodi voditelj kazališne družine. Budući da su predstave DS Dada amaterske njih ostavljaju na stranici kdpinklec.com na neodređeno vrijeme dok predstave Pinkleca ostavljaju 24 sata na gledanje.

Plan: 

  • 8.4. (Srijeda) Petrica Kerempuh
  • 10.4. (Petak) Kao Voda
  • 13.4. (ponedjeljak) Robinson Crusoe ili o usamljenosti
  • 15.4. (srijeda) Puž muž
  • 17.4. (petak) Do viđenja

Predstave Dramskog studija Dada koje su online cijelo vrijeme nalaze se na ovome linku, a to su predstave - Kako je Ješko pobijedio prehladu, Snjeguljica, Kralj Lear, The Wall i ZOO!