Kultura i prosvjeta 11.03.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

GODIŠNJA IZBORNA SKUPŠTINA KUD-a DONJI VIDOVEC

U Donjem Vidovcu 20. veljače održana je godišnja izborna skupština KUD-a Donji Vidovec na koju se, uz goste i uzvanike, odazvalo 97 posto aktivnih članova, što je dokaz ozbiljnosti članstva prema društvenim obvezama. Oni su jednoglasno odlučili da im novi predsjednik bude mladi akademski glazbenik i vođa tamburaša Nikola Matulin. Dopredsjednica Društva je plesačica Gordana Žemlić, dok će tajničke poslove obavljati Darko Jambrešić, a blagajničke Franjo Šestak. Uz njih, u Upravni odbor Društva izabrano je još sedmero članova. Dosadašnja, i više nego uspješna predsjednica Dragana Matulin istaknula je kako je bogatstvo od dvadesetak lanjskih nastupa njihov ponos. Posebno se diče gostovanjem u Pragu na Međunarodnoj smotri folklora koja im je donijela prepoznatljivost i pozive za gostovanja diljem svijeta. Sumirajući sve nastupe, rekla je kako su se njihova pjesma, ples, govor i zvuk tambure čuli od Donjeg Vidovca, preko Hodošana do dalekog Praga, a nedavno su viđeni na Drugom programu HTV-a na svetoj misi prenošenoj iz njihove župne crkve. Bili su organizatori svih kulturnih događanja u mjestu. Posebno ističu proslavu svog 20. rođendana na kojem je bilo 120 sudionika svih generacija, a čak 70 ih je bilo u međimurskim narodnim nošnjama. Sve su to postigli uz pomoć brojnih sponzora i donatora, među kojima im je najveća potpora Općina Donji Vidovec. Njen načelnik Josip Grivec izrazio je zadovoljstvo zahvalivši im se na radu te što su postali mjesni zaštitni znak.
- Bit ćemo još prisutniji na međimurskoj kulturnoj sceni, sceni lijepe naše, bit će dosta putovanja, a odaziv pozivima iz drugih zemalja diktirat će novac - rekao je novi predsjednik Nikola Matulin. Dodao je kako je sasvim sigurno da će nastupiti za Društvo Međimuraca u Zurichu te da će ugostiti slično društvo iz Ljubljane.
Na skupu su izrečene javne zahvale Silviji Šalamon i Franji Šestaku za dosadašnje vođenje pjevačke i folklorne sekcije. Odsada će taj zahtjevan posao preuzeti druge osobe.
M. Grubić

Izvor: 2863