Kultura i prosvjeta 23.02.2018. 21:17. Zadnja izmjena: 23.02.2018. 21:20.

Čakovec

Godišnja izložba Fotokluba: Boja kao glavni motiv fotografskih uradaka

U ponedjeljak, 12. veljače, u izložbenom prostoru Scheierove zgrade u Čakovcu otvorena je godišnja – jubilarna deseta izložba članova Fotokluba Čakovec. Naslov izložbe Boja govori o temi, odnosno poveznici izloženih fotografija. Svoje fotografije izložilo je dvadeset i četvero od pedesetak aktivnih članova Fotokluba. Izložbu je otvorila autorica izbora fotografija i teksta kataloga izložbe Biserka Sijarič iz Fotokluba Lendava.

Predsjednik Fotokluba Davorin Mance iskoristio je prigodu da prisutne podsjeti na neke glavne aktivnosti kluba. Jedna je međunarodna suradnja, danas već prerasla u prijateljstvo, s fotoklubovima u Lendavi i Murskoj Soboti u Sloveniji te Nagykanizsi u Mađarskoj. Druga je izdavaštvo, zahvaljući Davoru Žerjavu iza kojeg su već četiri naslova, dok u treći segment spadaju edukativne aktivnosti - Fotoklub dva puta godišnje održava redovne radionice za širu javnost, a uz njih i specijalizirane kad se pokaže interes. Već četvrtu godinu Fotoklub je održao i ljetnu školu fotografije za učenike viših razreda osnovnih škola i srednjoškolce.

Posljednji segment, i uspjeh Fotokluba, kako je rekao, je sudjelovanje u projektu „SUKUS – Srednjoškolci u kulturnim i umjetničkim sadržajima” organiziranjem radionica za učenike Graditeljske i Srednje škole Čakovec iz učeničkih domova.