Kultura i prosvjeta 21.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Gospa Snježna okupila zborove

KUU Društvo žena Gornji Kraljevec i Župa Uzvišenja Svetog Križa Vratišinec prošle su subote u crkvi Vratišinec organizirali koncert i okupili nekoliko međimurskih zborova. Ovo je prvi put da se koncert sakralnih marijanskih pjesama održava uoči blagdana Snježne Gospe. Program je započet pozdravom župnika Pavla Mesarića koji je istaknuo kako je cilj koncerta pjesmama potkanuti dobrotu i ljubav među ljudima. U ime članica Društva žena Gornji Kraljevec, prisutne je pozdravila predsjednica Štefanija Jambrošić.

 Koncert je otvorio crkveni zbor Župe Vratišinec, a prisutni su u nastavku mogli uživati u nastupima ženske vokalne skupine Udruge žena Sivica, župnog zbora Sveti Marko Selnica, ženske vokalne skupine KUD-a Žiškovec, mlade violinistice Klare Kovač, pjevačkog zbora umirovljenika Čakovec, mješovitog zbora KUD-a Katruže Ivanovec, mješovite pjevačke skupine KUD-a Mačkovec i ženske vokalne skupine KUU-a Društvo žena Gornji Kraljevec.

Bila je to lijepa priča o zajedništvu i suradnji, što su s oduševljenjem prihvatili i pozdravili gledatelji i organizatori. Župna crkva bila je prepuna, a gledateljstvo oduševljeno izvedbama zborova koji su na kraju svi zajedno otpjevali pjesmu Rajska Djevo, kraljice Hrvata. Druženje je u veselom raspoloženju, uz hranu, domaće kolače i piće, nastavljeno u društvenom domu Gornji Kraljevec.

Elena Govedić

Izvor: 3095