Kultura i prosvjeta 13.02.2020. 08:42. Zadnja izmjena: 13.02.2020. 08:42.

Školsko natjecanje

Gospodarska škola Čakovec: Prvo mjesto za Nensi Andrašec

U frizerskom praktikumu Gospodarske škole Čakovec nedavno je održano 18. školsko natjecanje frizera. Natjecale su se učenice drugog i trećeg razreda: Mihaela Mlakar, Taša Goričanec, Karla Bobičanec, Ema Rošanić, Viktoria Cipot, Nensi Andrašec i Matea Turk.

- Natjecanje je provedeno prema novom modelu zadatka i tehničkom opisu discipline. Modul za učenike bio je vjenčana frizura na dugoj kosi. Vrednovala se razina kreativnosti, urednost, čistoća rada, linije i obrisi, organizacija rada, završni izgled frizure, tehnika izrade i interpretacija sheme, kaže stručna učiteljica u frizerstvu Nives Kocijan.

Prosudbeno povjerenstvo pažljivo je pratilo tijek natjecanja i odabralo najbolje kreacije frizura. Prvo mjesto osvojila je Nensi Andrašec, druga je bila Ema Rošanić, a treće mjesto pripalo je Viktorii Cipot

Nensi Andrašec kao prvoplasirana pod vodstvom mentorice Nives Kocijan nastavit će natjecanje na međužupanijskoj razini koje će se u održati početkom ožujka. Domaćin međužupanijskog natjecanja (za sedam frizerskih škola) biti će Gospodarska škola Čakovec.