Kultura i prosvjeta 14.12.2016. 09:57. Zadnja izmjena: 14.12.2016. 09:59.

Projekt Erasmus+

Gosti iz šest zemalja posjetili Osnovnu školu Donji Kraljevec i Međimurje

OŠ Donji Kraljevec već drugu godinu sudjeluje u međunarodnom projektu Mali istraživači u čarobnom svijetu europske tradicijske kulture u okviru projekta Erasmus+, surađujući sa školama iz Litve, Poljske, Italije, Turske, Portugala i Španjolske.

U aktivnostima projekta učenici upoznaju tradiciju svojeg kraja, ali i tradiciju zemalja škola partnera. Škola je od nedjelje, 4. prosinca, do subote, 10. prosinca, bila domaćin susreta svih škola u projektu, u Donji Kraljevec je došlo 29 gostiju, učenika i njihovih učitelja. Za smještaj i gostoprimstvo prema njima pobrinuli su se roditelji učenika škole i njezin kum, poduzeće Tehnix iz Donjeg Kraljevca.

Gosti iz Europe u nekoliko su dana sudjelovali u raznim radionicama i aktivnostima kojima su podijelili svoja iskustva međusobno i s domaćinima. Učenici OŠ Donji Kraljevec i njihovi roditelji za svoje su goste u ponedjeljak, 5. prosinca, u sportskoj dvorani škole pripremili i tradicionalni adventski sajam i priredbu.

Učenici i djelatnici škole, djeca iz vrtića Ftiček, KUD Općine Donji Kraljevec i mažoretkinje iz Donjeg Kraljevca njome su im pokazali dio naše tradicije i kulture.