Kultura i prosvjeta 15.05.2016. 17:07. Zadnja izmjena: 15.05.2016. 17:19.

Svečanost u sportskoj dvorani

Graditeljska škola Čakovec proslavila dvostruku obljetnicu!

U predvorju sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec u petak, 29. travnja održana je svečanost povodom 55. obljetnice Graditeljske škole i 20 godina rada Odjela za likovnu umjetnost i dizajn. Učenici, profesori i zaposlenici Graditeljske škole su u društvu uzvanika i gostiju na poseban način obilježili ovaj važan datum za koji su pripremili bogat program.

Svečanost je otvorila ravnateljica Srebrenka Pongrac, a međimursku dobrodošlicu svim uzvanicima, među kojima se ističu gosti iz Bugarske s kojima škola surađuje, poželjela je učenica Katarina Pergar otpjevavši pjesmu "Katruže". Prisutnima se s nekoliko riječi obratio i najstariji živući ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Zoran Fridman, nakon čega je daljnja svečanost nastavljena igrokazom "Žene", pjesmom Juraja Muršića "Đelem, đelem", glazbenom točkom bubnjarske grupe te kratkim filmom o samoj školi kao i "Budi muško" klubu.

Formalnu svečanost zatvorile su pobjednice najglasa škole – maturantice Jelena Gunc i Branka Žilić, a uzvanici su potom imali prilike uživati u neformalnom druženju i razgledavanju dvije izložbe koje su otvorene povodom obilježavanja godišnjica.

Jedna je Retrospektiva GŠČ koja predstavlja presjek najboljih radova Graditeljske škole od njenog osnivanja do danas, a drugom izložbom, pod nazivom 120 godina Nacionalne umjetničke akademije iz Sofije i 111 godina Odjela za keramiku, svoje su radove predstavili gosti iz Bugarske.