Kultura i prosvjeta 11.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Gradonačelnik Kovač primio Čakovečke mažoretkinje

Na državnom natjecanju koje je od 17. do 19. travnja održano u Svetom Ivanu Zelini, Čakovečke mažoretkinje u tradicional kategoriji osvojile su zlato, a brončane medalje u grupi s rekvizitima za juniore te u seniorskoj exibition kategoriji. Tim povodom u petak ih je primio gradonačelnik  Grada Čakovca Stjepan Kovač.

 

„Ovaj posljednji uspjeh čakovečkih mažoretkinja rezultat je dugotrajnog uspješnog rada. Čakovečke mažoretkinje ne samo da su ukras grada, već i svojim rezultatima koje postižu na natjecanjima, promoviraju Čakovec širom Hrvatske. Kroz mažoretkinje su prošle generacije i generacije čakovečkih djevojčica i djevojaka, a sama udruga jedna je od aktivnijih na ovom području. Naravno, mi u gradu smoo uvijek, u okviru svojih mogućnosti pomagali i poticali rad ove udruge, a to ćemo činiti i u budućnosti.“, rekao je Kovač čestitajući djevojkama.

 

O radu udruge, planovima i natjecanjima govorile su trenerice Smiljana Nedeljko i Iva Prprović. Naglasile su da je to još jedan odličan rezultat u nizu te da bez pomoći Grada ne bi bile tako uspješne. Iza njih je 21 godina napornog rada, a udruga trenutno okuplja 40 djevojčica i djevojaka. Zahvaljujući ovim rezultatima plasirale su se na Europsko prvenstvo, koje će se prvog vikenda u listopadu održati u talijanskom Lignanu.

 

Izvor: 3132