Kultura i prosvjeta 14.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

II. OŠ ČAKOVEC: Četiri projekta

Početak školske godine obilježila je vijest da je nacionalna služba za podršku iz Agencije za mobilnost i programe EU-a dodijelila priznanje Oznaka kvalitete za sva četiri eTwinning projekta u kojima su prošle školske godine sudjelovali i učenici od 4. do 8. razreda iz II. OŠ Čakovec: Tasty Flags, Recipe for a Perfect Christmas, Sustainable Energy – Clean Energy for the Future i Water and Health. Učiteljica engleskog jezika Branka Lamza sudjelovala je u sva četiri navedena projekta i za svaki od njih dobila Oznaku kvalitete, dok je učiteljica informatike Iva Naranđa sudjelovala u dva projekta te također za njih dobila Oznaku kvalitete. Ubrzo nakon toga, krajem listopada 2013., rad učiteljice Branke Lamze nagrađen je Europskom oznakom kvalitete za dva eTwinning projekta.
U projektima su učenici predstavili svoju zemlju u niz domena - od kulinarstva do običaja, te putem promicanja važnosti korištenja obnovljivih izvora energije i očuvanja voda.
Sudjelovanje II. osnovne škole Čakovec u eTwinning projektima pokrenula je učiteljica Branka Lamza početkom 2011./12., a eTwinning aktivnostima postupno se pridružilo još nekoliko učiteljica Škole. Nov didaktički pristup, razvijanje europske svijesti i svijesti o važnosti uporabe informacijsko-komunikacij-ske tehnologije, razmjena znanja i ideja te mogućnost predstavljanja vlastite zemlje, zavičaja, grada i škole partnerima širom Europe neupitne su prednosti ovih projektata.

Izvor: 3055