Kultura i prosvjeta 13.06.2017. 06:59.

Centar za kulturu

Izložba fotografija "Čakovec nekoć"

U četvrtak, 25. svibnja, u izložbenom prostoru Centra za kulturu Čakovec otvorena je izložba izabranih autorskih fotografija "Čakovec nekoć" koje su posljednjih godina – otkako postoji na društvenoj mreži Facebook grupa "Čakovčanke i Čakovčanci" – objavljivane kao uspomene na prošla vremena u gradu, na ljude, vizure i događaje, a izložbom je ujedno i obilježena peta obljetnica osnivanja grupe.

Izložene su devedeset i četiri autorske fotografije (ili fotografije tek u posjedu članova grupe Č&Č), dragocjeni dokumenti vremena od 30-tih do 80-tih godina XX. stoljeća. Poznati autori fotografija su Josip Strahonja, Nino Vranić, Josip Tarnai, Mirko Banjeglav, Ivica Žišković, Armin Sovar, Edo Lukman i Miljenko Muršić, a brojne su i fotografije kojima se autor ne zna, a ostale su sačuvane u obiteljskim albumima.

Izložbu organiziranu u sklopu obilježavanja Dana grada Čakovca predstavili su u ime CZK Čakovec Marina Oskoruš i Maša Hrustek Sobočan, ravnateljica Muzeja Međimurja, te Daniel Hampamer Kiga, administrator FB-grupe Č&Č.