Kultura i prosvjeta 10.12.2016. 18:23. Zadnja izmjena: 10.12.2016. 18:30.

Centar dr. Rudolfa Steinera

Izložba Odjeci Majde Bikić Salarić u Donjem Kraljevcu

Centar dr. Rudolfa Steinera ponovno otvara svoja vrata svijetu vizije, kreacije, svijetu umjetnosti. Kako bi svoju priču, svoj život, svoje iskustvo kroz svoja djela u izložbi pod nazivom Odjeci predstavila široj publici u petak, 9. prosinca Centru dr. Rudolfa Steinera gostovala je Majda Bikić Salarić.
Uz autoricu izložbe, na otvaranju su sudjelovali i mr. sc. Sanja Pintarić, ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti, Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt, te drugi gosti.

Majda Bikić Salarić rođena je 1957. godine u Kninu. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Zagrebu. 1976. godine upisala je studij engleskog i talijanskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Nakon završenog studija radi kao profesorica engleskog jezika, općeg i poslovnog, a kasnije i kao mentor.
Zbog bolesti 2010. godine napušta posao. Paralelno s liječenjem, a dijelom i zbog njega, posvećuje se svojem unutarnjem pozivu i upisuje tečajeve slikarstva i kiparstva u Centru za likovni odgoj grada Zagreba na Rokovom perivoju, gdje je polaznica i danas.

Tijekom jednog putovanja susreće se s keramikom Pabla Picassa koja ju fascinira i u kojoj nalazi inspiraciju te upisuje tečaj keramike u istom Centru i intenzivno se posvećuje i toj novoj ljubavi.

Zahvaljujući nesebičnoj brizi i pažnji drage i bliske prijateljice upoznaje se s likom i djelom Rudolfa Steinera. Prijateljica ju diskretno usmjerava na terapiju euritmijom uz stručno vodstvo prof. Mladena Zovka. Vrlo brzo svjedoči blagotvornom učinku čudesnog sklada pokreta euritmije, što u njoj pobuđuje potrebu da pronikne što dublje u svijet Steinerovih poruka i ideja.