Kultura i prosvjeta 13.08.2019. 12:55. Zadnja izmjena: 13.08.2019. 12:56.

Upisi

Kamo u srednju školu? Slobodna mjesta za jesenski rok

U ponedjeljak, 12. kolovoza na internetskoj stranici upisi.hr objavljen je točan broj slobodnih mjesta za jesenski upisni rok u srednje škole.

U Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec ostalo je ukupno 16 slobodnih mjesta: po jedno mjesto za smjerove ekonomist, upravni referent i komercijalist, tri slobodna mjesta za administratora te po pet mjesta za smjer prodavača i komercijalista. Ukupno 36 slobodnih mjesta za upis u jesenskom roku ostalo je u Gospodarskoj školi: jedno mjesto za pomoćnog vrtlara, po dva mjesta za krojača i za pomoćnog krojača, tri za pismoslikara, pet za vozača, devet za agrotehničara i čak 14 slobodnih mjesta za upisati smjer modni tehničar dok je u Srednjoj školi Čakovec ostalo samo pet slobodnih mjesta za smjer njegovatelj/njegovateljica.

U Graditeljskoj školi učenici će na jesenskom roku moći birati između 32 slobodna mjesta. Ostalo je slobodno po jedno mjesto za smjerove: vodoinstalater, tehničar geodezije i geoinformatike, autolakirer, pomoćni soboslikar i ličilac, monter suhe gradnje te keramičar - oblagač, po tri slobodna mjesta za upis u jesenskom roku ostala su u smjerovima pomoćni podopolagač, soboslikar i ličilac i rukovatelj samohodnim građevinskim strojevima, zatim šest mjesta za tesara i fasadera i pet za zidara.

U Srednjoj školi Prelog ostalo je 29 slobodnih mjesta: opću gimnaziju na jesenskom upisnom roku moći će upisati tri učenika, po dva mjesta ostala su za smjerove pomoćni kuhar, slastičar i ekonomist, 15 za mesara, četiri za konobara i jedno za kuhara, a u Tehničkoj školi Čakovec ostalo je samo pet slobodnih mjesta za smjer prirodoslovno-matematička gimnazija. U Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec nema slobodnih mjesta.

Prijava obrazovnih programa u jesenskom upisnom roku počinje 21. kolovoza u 12 sati i zaključat će se 27. kolovoza kada će se započeti s ispisom prijavnica. Konačne ljestvice poretka objavit će se 29. kolovoza, a dostava upisnica u srednje škole je 30. kolovoza.