Kultura i prosvjeta 08.02.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

Karlina najfrizura

ČAKOVEC - U Gospodarskoj školi Čakovec održano je deseto školsko natjecanje frizera u kojem su se odmjerili učenici završnih, trećih razreda. Konkurentice Paula Vuk, Klaudija Pajek, Helena Marciuš, Tamara Latin, Andrea Branilović i Karla Huzjak morale su u roku 40 minuta kreirati avangardne frizure na modelima duge kose. Okosnica je bilo “izmiješano i montirano”, o čemu je predsjednica stručnog povjerenstva Nives Kocijan rekla da je tema ovogodišnjeg natjecanja Bird of Paradise (Ptica raja).
Učenice su, pri oblikovanju frizura, koristile organske materijale poput grana, cvijeća i povrća nastojeći postići izgled egzotičnog cvijeta, nalik glavi ptice. Odabrane su najbolje kreacije frizure, pa je tako prvoplasirana bila Karla Huzjak, a slijede je Tamara Latin i Helena Marciuš kao druga i treća. Učenici su primili diplome i priznanja za sudjelovanje, a nagrade je osigurala Škola.
Iduće natjecanje frizera bit će održano u okviru Dana mode i ljepote koji će biti održani u ožujku u Zagrebu. Tema natjecanja bit će Kralj i kraljica maturalne večeri. (l)

Izvor: 2963