Kultura i prosvjeta 04.08.2018. 11:22. Zadnja izmjena: 05.08.2018. 10:31.

Upisi u srednje škole

Koliko je mjesta slobodno za jesenski rok?

Na internetskoj stranici upisi.hr objavljen je okvirni broj slobodnih mjesta za jesenski upisni rok u srednje škole.

U Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec ostala su 32 slobodna mjesta: devet za smjer ekonomist i komercijalist, dva za upravnog referenta, jedno mjesto za hotelijersko – turističkog tehničara, sedam mjesta za administratora i četiri mjesta za smjer ekonomska gimnazija.

U Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec ostalo je 11 mjesta za smjer opće i osam mjesta za smjer jezične gimnazije. Na jesenskom roku u Gospodarsku školu Čakovec moći će se upisati 13 učenika - po tri mjesta ostala su slobodna za smjer cvjećara, pismoslikara i pomoćnog krojača te po dva mjesta za krojača i poljoprivrednog gospodarstvenika. Samo jednog učenika može primiti Srednja škola Čakovec i to za zanimanje njegovatelja.

U Graditeljskoj školi učenici će na jesenskom roku moći odabrati jedan od idućih smjerova: pomoćni podopolagač (jedno mjesto), tesar (šest mjesta), zidar (devet mjesta) i likovna umjetnost i dizajn (pet mjesta).

Srednja škola Prelog može primiti još 28 polaznika. Za turističko-hotelijerskog komercijalista na jesenskom upisnom roku moći će se upisati pet učenika, jedno mjesto ostalo je za kuhara, pet za slastičara, deset za smjer opće gimnazije, tri za mesara i četiri za pomoćnog kuhara i slastičara.

U Tehničkoj školi Čakovec nema slobodnih mjesta.

Prijave obrazovnih programa počinje 21. kolovoza i traje do 27. kolovoza, a objava konačnog poretka bit će 30. kolovoza.