Kultura i prosvjeta 20.03.2017. 07:50. Zadnja izmjena: 20.03.2017. 07:56.

Izborna skupština

Krunoslav Siladi i dalje predsjednik KUD-a Kotoriba

Na izbornoj skupštini KUD-a Kotoriba je ponovno na mandat od dvije godine po treći puta izabran Krunoslav Siladi. Dopredsjednik društva će biti Ivan Tilošanec, blagajnica Sanja Radmanić, a blagajnica Kornelija Ujlaki. Uz njih su u upravni odbor društva jednoglasno izabrani: Vinko Horvat, Ivana Lončarić, Zvonimir Habuš, Anica Jauk, Renato Mikulan i Aleksandra Marđetko.

Siladi je rekao kako su lani imali dvadesetak aktivnosti u koje su bili uključeni članovi svih sekcija. Istaknuo je Smotru međimurskog folklora kojom su, kao vodeća folklorna skupina Međimurja, izborili nastupe na smotrama državnog značaja, ove godine u Kutini, a 2018. godine na Đakovačkim vezovima. Iskazali su se i mladi plesači koji su na Dječjoj smotri folklora u M. Subotici izborili ovogodišnji nastup  na Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu.

Ovogodišnji program aktivnosti  bit će program kontinuiteta. U njemu će poseban naglasak dati uključivanju novih članova u tamburašku sekciju te očekuju suradnju s Osnovnom školom tj. tamošnjim voditeljem tamburaša Robertom Katancem. Ove će godine Kotoripčani biti domaćini 11. Smotre međimurskih narodnih običaja, nastavit će učiti međimurska kola koja još nisu 'usvojili', te sudjelovati u mjesnim manifestacijama.