Kultura i prosvjeta 14.01.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

Ljubav pokreće svijet

Humanitarnom akcijom „Ljubav pokreće svijet“ volonteri udruge „Umijeće življenja“ iz Čakovca te učenici Osnovne škole Domašinec , prikupili su različite vrste igračaka, slikovnica , knjiga i školskog pribora, kupili slatkiše i grickalice  novcima doniranim od  članova Udruge , napravili 108 božićnih paketa i u suradnji sa Zavodom za socijalnu skrb podijelili djeci slabijeg imovinskog statusa. U akciji su sudjelovali i članovi FRAME (franjevačka mladež).

 

Cijeli događaj upriličen je  08.12. u „Centru za obrazovanje“ u Čakovcu gdje nam je velikodušno ustupljeno predvorje . Tom prilikom, članovi  PINAART grupe iz Varaždina, Nataša i Neven Pilipović nadahnuto su izveli duhovitu lutkarsku predstavu „99 zlatnika“ i oduševili klince koji su i sami recitacijama i pjevanjem razveselili sve prisutne. Prodajom čestitki udruga“ Umijeće življenja“ i ove je godine prikupila vrijednu donaciju za SOS Dječje selo Lekenik koje se brine o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

 

U nekoloko  hrvatskih gradova; Zagrebu, Splitu, Zadru, Čakovcu, Makarskoj i Osijeku, u plemenitoj  akciji koja je trajala od 5. do 14. prosinca, volonteri udruge prodali su 2960 blagdanskih čestitki tiskanih u tu svrhu. Na taj  način pomoglo se djeci bez roditelja i pravog doma da osjete duh Božića u ovo blagdansko vrijeme.

 

U Čakovcu su se prodavale  i čestitke koje su izradili učenici  OŠ "V. Nazor" u Pribislavcu, učenici OŠ Donji Kraljevec,  učenici iz učeničke zadruge Učeničkog doma Varaždin, te volonteri udruge Umijeće življenja. Donacije prikupljene prodajom tih čestitki namjenjene su štićenicima dječjeg doma Bogar iz Banfija, u kojem je smješteno desetak djece bez adekvatne roditeljske brige. Udruga Umijeće življenja zahvaljuje  svim građanima koji su svojom dobrotom osigurali sretne blagdane i podržali rad SOS Dječeg sela Lekenik. Obiteljski dom za djecu Bogar iz sveg srca zahvaljuje svim članovima Udruge Umijeće življenja, posebno podružnici Čakovec i svima koji su sudjelovali u toj humanoj gesti na neizmjernoj dobroti, nesebičnosti i podršci rada njihovog doma. SOS dječje selo Hrvatska također zahvaljuje svim volonterima koji su sudjelovali u akciji.

 

 

Mirjana Augustić

Izvor: 3116