Kultura i prosvjeta 01.06.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

Ljudska prava u Međimurskoj županiji

Otvorenje izložbe fotografija "Ljudska prava u Međimurskoj županiji" biti će ovaj petak 5.lipnja u Fox baru, Kralja Tomislava 20, Čakovec s početkom u 19.30 sati.

 

Od 12 izloženih fotografija proglasiti će se pobjednička fotografija i pobjednika/cu koji za nagradu dobiva izlet na 20. filmsku reviju mladeži/ 8. Four River Film festival u Karlovcu za dvije osobe. Fotografski natječaj organiziran je u sklopu projekta "Mladi za ljudska prava", a tema mu je bila "Ljudska prava u Međimurskoj županiji”. Na natječaju su mogli sudjelovati svi mladi od 14 – 30 godina starosti koji imaju adresu stanovanja na području Međimurske županije. 

 

Svrha natječaja i izložbe je educirati o ljudskim pravima kroz interaktivnu formu fotografije, potaknuti na kritičko razmišljanje o ljudskim pravima, njihovoj zaštiti i njihovom kršenju, kao i potaknuti mlade da budu aktivni građani. Reagirati možemo samo kada osvijestimo te situacije na koje svakodnevno nailazimo te kada ih naučimo prepoznati, a na izložbi su prikazana ljudska prava u Međimurskoj županiji kroz oči mladih. 

 

Izložba će biti postavljena i dostupna za razgledavanje od 19 sati.

 

Projekt "Mladi za ljudska prava" provodi Udruga Zora s partnerima Školom animiranog filma (ŠAF) i Graditeljskom školom iz Čakovca te suradnicima Gimnazijom Josipa Slavenskog, Srednjom školom Čakovec, Ekonomskom i trgovačkom školom, Tehničkom školom i Gospodarskom školom Čakovec. Podržava ga Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

 

Izvor: 3136