Kultura i prosvjeta 25.11.2020. 13:28. Zadnja izmjena: 25.11.2020. 17:09.

Nagrada publike Domino

[Lutkarska kazališta] Nagrada publike pinklecima

Nedavna Revija lutkarskih kazališta, na kojoj je ukupno izvedeno 16 predstava, održana u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka, Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, RiHub-u i Galeriji Kortil, donijela je novu nagradu čakovečkim pinklecima. 

Nagrada publike Domino jedina je nagrada festivala, a osvojila ju je, prema ocjenama žirija upravo Kazališna družina Pinklec Čakovec s predstavom Vuka se ne bojim ja, autorice Tanje Novak i redatelja Romana Bogdana.

- U ovoj zaigranoj i optimističnoj predstavi jednako su uživali i djeca i odrasli. Drago mi je da je naš žiri prepoznao sve kvalitete ove sjajne predstave koja je poznatu klasičnu bajku o tri praščića iščitala na originalan i suvremen način, aktualan, baš u duhu današnjeg vremena jer nam poručuje da zajedništvom i slogom možemo pobijediti sve nedaće, kazala je ravnateljica Gradskog kazališta lutaka Rijeka Magdalena Lupi Alvir dok je žiri naglasio da je glumački kolektiv vrlo ujednačen i zajedno izvrsno funkcionira te da je njihovo zadovoljstvo bivanjem na sceni zarazno i teško je bilo ne uživati.