Kultura i prosvjeta 03.08.2018. 14:30. Zadnja izmjena: 05.08.2018. 10:49.

Prvi nastup u Bečkoj državnoj operi

Međimurka Evelin Novak zaradila ovacije bečke publike

Nakon što je u travnju oduševila zagrebačku publiku prvim nastupom u Hrvatskom narodnom kazalištu, a potom u matičnoj Berlinskoj državnoj operi Unter den Linden održala premijeru Verdijeve opere Macbeth, međimurska sopranistica iz Gornjeg Mihaljevca Evelin Novak nedavno je zabilježila još jedan uspjeh. Na listu postignuća upisala je svoj prvi nastup u Bečkoj državnoj operi.

- Tražili su od mene da zamijenim bolesnu pjevačicu u zahtjevnoj ulozi u operi Strijelac vilenjak. Tu sam ulogu pjevala u Berlinu prije dvije godine. Sreća je što je u Berlinu, zbog premijere Macbetha, bila moja mama Jasenka koja je čuvala malog Oskara, tako da sam mogla prihvatiti iznenadni bečki poziv, kaže Evelin.

Iako se bojala nastupa pred velikim gledalištem i suzdržanom bečkom publikom, sve je prošlo savršeno te svoj bečki debi nikad neće zaboraviti.

- Kolege su bili vrlo susretljivi i pomagali mi u snalaženju na sceni. Kad sam otpjevala drugu ariju, ovacije nisu prestajale. Rekli su mi da takvog pljeska u izvedbi Strijelca vilenjaka još nije bilo! Najviše sam zahvalna svojoj profesorici Dunji Vejzović koja mi je svojom prisutnošću ulijevala samopouzdanje, rekla je Evelin. (žs)