Kultura i prosvjeta 22.03.2018. 14:46. Zadnja izmjena: 22.03.2018. 15:20.

Potpisan Sporazum

Međimurska županija: 150 tisuća kuna za rad Centra za kulturu Čakovec u ovoj godini

Međimurska županija nastavlja ulaganja u kulturu, uz adaptacije domova kulture i društvenih domova diljem Međimurja, te potpore projektima i manifestacijama, a ovog puta investicijom kojom pokazuje podršku radu Centra za kulturu Čakovec. Dugogodišnja uspješna suradnja Županije i ove vrijedne čakovečke institucije kojoj se vraćaju sve generacije na taj se način nastavlja, što je potvrđeno prilikom svečanosti potpisivanja Sporazuma o sufinanciranju djelatnosti Centra za kulturu Čakovec u 2018. godini. Ugovor su u prostorima CZK-a potpisali župan Međimurske županije Matija Posavec i ravnatelj Centra za kulturu Čakovec Ladislav Varga.

- Ugodno se osjećamo danas kao i u svih 365 dana koliko radimo, kada tijekom godine donosimo oko 850 programa zahvaljujući pritom ujedno i Međimurskoj županiji. Svi naši programi financirani su iz više izvora, a jedan od njih je Županija pa ovim putem zahvaljujem na donaciji i potpori, rekao je ravnatelj Varga, dok međimurski župan naglasio kako je zadovoljstvo dati doprinos održavanju ovakvih programa koji su prijeko potrebni građanima Čakovca, ali i cijelog Međimurja.

Međimurska županija će rad Centra za kulturu u obliku programa sufinancirati sa 150 tisuća kuna u 2018. godini, kao vid ulaganja u kulturni i društveni život grada i županije.