Kultura i prosvjeta 25.03.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Međimurski sportski plesni par osvojio titulu prvaka Hrvatske

U subotu, 21. ožujka u organizaciji Plesnih klubova Feniks i D&D iz Osijeka održano je Prvenstvo Republike Hrvatske u latinsko-američkim plesovima. U prepunoj dvorani u Osijeku sportski plesni parovi natjecali su se za naslove državnih prvaka u 7 starosnih kategorija: mlađi osnovci, osnovci, mlađa mladež, mladež, starija mladež, odrasli i veterani. 

 

Na državnom su prvenstvu, zastupajući svoj klub SPK Varaždin, nastupili i plesači iz Međimurja: Tin Sanjković iz Pribislavca sa svojom partnericom Milanom Chekanovom, Jurica Kavran iz Čakovca sa partnericom Tihanom Vusić, te Marinko i Valentina Patafta iz Strahoninca. Nakon uzbudljivih i zanimljivih prednatjecanja sva su tri para ušli u finale i tako bili u prilici natjecati se za titule državnih prvaka i osvajatelja medalja.

 

Naslov prvaka Republike Hrvatske tako su izborili Tin Sanjković i Milana Chekanova u kategoriji starije mladeži, naslov viceprvaka Hrvatske odnosno drugo mjesto pripalo je Marinku Patafti i Valentini Patafti u kategoriji veterana, dok su peto mjesto osvojili Jurica Kavranu i Tihani Vusić u kategoriji starije mladeži. 

 

Osvajanjem naslova državnih prvaka Tin i Milana automatski su se kvalificirali na Europsko i Svjetsko prvenstvo u latinsko-američkim plesovima koja će se početkom travnja održati u Španjolskom Cambrilsu odnosno krajem listopadu u Moldavijskoj prijestolnici Kišinjevu.

 

Ostvareni rezultati odraz su izuzetno kvalitetnog rada u Sportskom plesnom klubu "Varaždin", ali isto tako i talenta i vrhunske uvježbanosti plesnih parova.

Izvor: 3126