Kultura i prosvjeta 06.05.2016. 13:18. Zadnja izmjena: 06.05.2016. 13:33.

Pjevački zbor umirovljenika Čakovec

Međimurskom pjesmom pozdravile predsjednicu i bile domaćin koncerta amaterskih zborova

Pjevački zbor umirovljenika Čakovec bio je uz Dan Međimurske županije u subotu, 30. travnja, domaćin tradicionalnog koncerta amaterskih zborova iz Međimurja. U crkvi Svetog Nikole biskupa zapjevali su, uz domaćine, zborovi iz Vratišinca, Gornjeg Kraljevca, Ivanovca, Donjeg Kraljevca i iz Preloga, koji je pratio tamburaški sastav znakovitog imena “Miris čempresa”.

U zboru kažu da se vode izrekom Svetog Augustina “tko pjeva dva puta moli”, zato mnoge sate provedu na probama, njihovi prijatelji pak se rado uvijek iznova odazovu pozivu na koncert na kojem se stihom i tradicionalnim pjesmama slavi ljepota Međimurja, a sakralnom pjesmom Boga. Zbor ovime zahvaljuje onima koji su financijski ili na drugi način pomogli održavanje koncerta, to su Zajednica kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije, Međimurje-plin i Predrag Kočila iz Mihovljana, a gvardijanu samostana na suradnji.

Zbor umirovljenika Čakovec je imao još jednu značajnu čast i obvezu uz Dan županije – njegove članice su i najstarije članice ZKUU Međimurske županije, pa su predsjednici Kolindi Grabar Kitarović zapjevale dvije međimurske”Međimurjekak si lepo zeleno” i “Z međimurski zdenci”.