Kultura i prosvjeta 24.07.2020. 08:42. Zadnja izmjena: 24.07.2020. 08:43.

Žabnik

Međunarodni festival suvremene poezije Murakon 2020. u subotu, 1. kolovoza

- Pred nama je već sedmi Međunarodni festival suvremene poezije MURAKON koji se održava na otvorenom, u prekrasnom ambijentu na obali rijeke Mure u Svetom Martinu na Muri. Festival se u tih nekoliko godina, prema mišljenju poznatih pjesnika i stručne javnosti, smjestio u kvalitetnu manifestaciju, ne samo na nacionalnoj već i na međunarodnoj razini i kao takav dobiva sve veću pozornost medija, javljaju iz TZ Sveti Martin na Muri.

Do sada su na festivalu nastupala značajna imena srednje europske  književnosti - Božica Jelušić, dr. Albert Halasz, dr. Lajos Bence, dr. Primož Repar, dr. Stanislava Chrobakova Repar, dr. Gloriana Veber, Admiral Mahić, Emir Sokolović, Borče Panov, Feri Lainšček, Radovan Vlahović, Jurij Hudolin, Marko Gregur, Szalinger Balasz,  dr. Judit Zagorec Csuka, Janos Terey, Marko Kravos, Darija Žilić, Jasz Atilla, Barbara Korun, E. Kovač i drugi. Gosti su bili i predsjednik Društva književnika iz Hrvatske g. Đ. Vidmarović i predsjednik Društva spisatelja Slovenije g. D. Merc. 

- Njihovo prisustvo i pohvala festivalu znak su da unatoč poteškoćama koje su nas sve snašle u doba epidemije virusa Covid-19  ipak pokušamo održati festival „nad vodom“, skromnije, mada smo manifestaciju  kakva jeste i dosada uspjeli racionalno organizirati, poručuju iz Turističke zajednice.

Festival će se održati u subotu, 1. kolovoza u 20 sati uz obalu rijeke Mure u Labirintu ljubavi kod Centra za posjetitelje Žabnik.