Kultura i prosvjeta 12.02.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

Milana Chekanova i Tin Sanjković osvojili prvo mjesto na WDSF turniru u Budimpešti

Proteklog vikenda u Budimpešti je održan veliki međunarodni plesni turnir WDSF Hungarian Open 2015, na kojem su, i to vrlo uspješno, nastupili sportski plesači iz Međimurja, Tin Sanjković sa svojom partnericom Milanom Chekanovom, te Jurica Kavran sa partnericom Tihanom Vusić, koji se natječu u kategoriji starije mladeži (16-18 g. starosti). 

 

U latinsko- američkim plesovima oba para su bili odlični i kroz osminu finala, četvrt finale i polufinale plasirali su se u finalni dio natjecanja u kojem su Milana i Tin briljirali i zasluženo osvojili prvo mjesto, zlatnu medalju i veliki pehar organizatora, a Tihana i Jurica su natjecanje završili na odličnom četvrtom mjestu, na korak do medalje. Natjecalo se 29 parova iz desetak europskih zemalja.

 

U standardnim plesovima, oba para su se kroz kvalifikacijski dio natjecanja probili do polufinala: Milana i Tin na kraju su osvojili 7. mjesto, nadomak finala u kojem je nastupilo 6 parova, dok su Tihana i Jurica natjecanje završili na 9. mjestu od 34 para, također iz desetak europskih zemalja.

 

Uspjeh parova SPK Varaždin je to veći ako se zna da je Milani i Tinu ovo bio tek treći veliki turnir koji su zajedno otplesali, a Tihana i Jurica su prije samo mjesec dana ušli u kategoriju starije mladeži i ovo im je bio prvi turnir u starijoj kategoriji. 

Izvor: 3120