Kultura i prosvjeta 04.10.2017. 23:34. Zadnja izmjena: 04.10.2017. 23:38.

Od A do Ž - sve na jednom mjestu

Mjesec hrvatske knjige u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je koja u Hrvatskoj promiče čitanje kao društvenu vrijednost i knjigu kao kulturno dobro. Knjižnica i čitaonica Grada Preloga i ove godine nizom aktivnosti obilježava Mjesec hrvatske knjige od 15. listopada do 15. studenoga.

Osim besplatne članarine koja je ostvariva na dan 16.10. i cjelomjesečnog oprosta zakasnine, organiziraju se i posjeti Knjižnici, pričaonice srijedom, održavaju nastavni sati lektire za osnovnoškolce te satovi informacijske pismenosti za srednjoškolce. 

Za ljubitelje intelektualne zabave i dobrih krimića organizira se misteriozna večera, a kvizaši slave četvrti rođendan Trivija kviza. Rođendan je posebna prilika koju će proslaviti 18.10. listopada u 19 sati uz gostujućeg kvizmajstora Maria Kovača, autora popularne tv emisije Kvizna situacija, glumca, DJ-a, redatelja te poznate ličnosti hrvatske kvizaške scene.

Ove godine knjižnica organizira dvije književne večeri koje će biti posvećene lokalnim autorima Zoranu Lisjaku i njegovom krimi romanu Savršeni ustroj te Božidaru Glavini i njegovoj slikovnici Mišeki. Uoči Dana hrvatskih knjižnica, u petak 10.11.2017. Knjižnica i čitaonica Grada Preloga će primiti priznanje Knjižnica godine 2017.

Mjesec hrvatske knjige zatvaramo zanimljivim predavanjem o dravskim mitovima i legendama kojeg organiziramo u suradnji s Udrugom Mladih efekt i Muzejom Međimurja u okviru projekta LegenDra.

Ulaz na sve aktivnosti je slobodan.