Kultura i prosvjeta 28.10.2019. 08:19.

Smotra i festivali

Mladi filmaši iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica oduševljavaju

Proteklih dana mladi filmaši Osnovne škole Tomaša Goričanca Mala Subotica svojim su se filmovima predstavili na Smotri i na filmskim festivalima te privukli pažnju publike i žirija.

Na Smotri hrvatskog školskog filma u Velikoj Gorici sudjelovali su s tri filma dok su u jakoj konkurenciji od 89 filmova na 57. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece osvojili dvije nagrade, 3. nagradu stručnog žirija za TV- reportažu Daj pet i 3. nagradu dječjeg žirija za dokumentarni film Škarje moje malo.

Najveće priznanje za uloženi trud stiglo im je iz Dubrovnika. Na Međunarodnom filmskom festivalu za djecu i mlade čitavog Mediterana film Škarje moje malo proglašen je najboljim dokumentarnim filmom. Mladi, marljivi filmaši su: Sara Dodlek, Alex Horvat, Patrik Horvat, Julia Matić, Ena Jančec, Ela Purić, Hana Purić, Karlo Pavlic, Matija Taradi, Janja Taradi, Tia Križaić, Deni Kerovec, Ela Janković, Stella, Ovčar,  Ivana Bašek, Jana Držanić i Hana Jankulija, a veliku ulogu u njihovu radu imaju i njihove mentorice Iva Mihalic Krčmar i Nikolina Hampamer.