Kultura i prosvjeta 05.01.2017. 11:01. Zadnja izmjena: 05.01.2017. 13:12.

Domagoj Mihalic

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva pomiču se granice u tehnološkom svijetu

Domagoj Mihalic iz Male Subotice dobitnik je Rektorove nagrade u akademskoj godini 2015./2016. Ovaj 24-godišnji mladić završio je Fakultet elektrotehnike i računarstva, točnije smjer elektrotehnika i informacijska tehnologija, modul elektroenergetika te radi u HEP ODS d.o.o., preciznije - u Elektri Varaždin.

Nagrađeni ste za organizaciju konferencije ZEC, o čemu se točno radi?

Moj tim i ja dobitnici smo nagrade za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici iz područja tehničkih znanosti za organizaciju međunarodne konferencije ZEC – Zagreb Energy Conference 2015 koja se bavila pitanjima elektroenergetike, a održala se na našem fakultetu u Zagrebu. Organizator konferencije bio je Studentski ogranak IEEE PES-a Zagreb čiji sam aktivni član bio.

Što se nastoji ostvariti organiziranjem navedene Konferencije?

Cilj Konferencije je upoznavanje studenata s aktualnim događanjima u području elektroenergetike i povezivanje studenata iz Hrvatske sa studentima iz okolnih zemalja te akademskom i poslovnom zajednicom kroz predavanja i druženja. Rektorova nagrada nije bila cilj kako meni osobno, tako ni organizacijskom timu, već se ideja kandidature Konferencije za Rektorovu nagradu rodila naknadno.

Što za Vas i za tim znači ova nagrada?

Nagrada znači da je projekt prepoznat kao bitan i kvalitetan. To nas ohrabruje u nastojanju da Konferencija postane tradicionalno godišnje okupljanje proaktivnih studenata elektroenergetike iz Hrvatske i susjedstva.

FER preporučujem svim znatiželjnim srednjoškolcima

Aktivno ste se angažirali i u druge projekte na fakultetu?

Da, osim spomenutog Studentskog ogranka IEEE bio sam i u udruzi eSTUDENT. Koristio sam svaku priliku za sudjelovanje na brojnim projektima vezanima uz studentsku zajednicu, što kao organizator, što kao posjetitelj. Uz sve to, stigao sam se baviti i skvošem i šahom, no trenutno zbog poslovnih obveza moji hobiji pate.

Kome bi preporučili upis u Fakultet elektrotehnike i računarstva?

FER bih svakako preporučio svim ambicioznim, marljivim i znatiželjnim srednjoškolcima, koji ne vole učiti činjenice, već vole upoznavati svijet oko sebe promišljanjem, istraživanjem i zaključivanjem i time pomicati granice u tehnološkom svijetu i donijeti boljitak čitavoj zajednici. Za sebe se nadam da ću imati dinamičnu budućnost i da ću još puno naučiti i napredovati u struci, gdje god me to odvelo.