Kultura i prosvjeta 06.03.2019. 09:44. Zadnja izmjena: 06.03.2019. 09:45.

Natjecanje

Najbolji mladi tehničari idu na državno u Poreč

U 12 disciplina na 61.županijskom natjecanju mladih tehničara održanom u Graditeljskoj i Tehničkoj školi u Čakovcu natjecali su se učenici iz 30 osnovnih škola Međimurske županije. U H programu, odnosno, školskom programu iz redovne nastave tehničke kulture, natjecalo se 77 učenika. Prvo mjesto u kategoriji Modelarstvo i maketarstvo, 5. razred zauzela je Gracie Slokan, u kategoriji Graditeljstvo, 6. razred najbolja je bila Judita Herc dok je u Strojarskim konstrukcijama, 7. razred pobijedio Alex Solarić. U kategoriji Obrada materijala,7. razred prvo mjesto pripalo je Jani Furdi, u kategoriji Elektrotehnika, 8.razred najbolji je bio Vito Križaić, a u Elektronika, 8. razred Šimun Bilas. Učenici od 5. do 8. razreda natjecali su se u kategoriji Robotika gdje je prvo mjesto osvojila Ema Hatlak.

U P programu, onome koji se izvodi u izvannastvnim i izvanškolskim aktivnostima, natjecalo se 56 učenika od 5. do 8. razreda. Prvo mjesto u kategoriji Fotografija zauzela je Saša Munđar. Žan Resman najbolji je bio u kategoriji Robotsko spašavanje žrtve, Andrija Borović je zauzeo prvo mjesto u kategoriji Automatika, Nina Nemet u kategoriji Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina, a Noa Turk u Radiokumunikacijama. Dio natjecanja bila je i smotra radova na kojoj je izlagalo 22 učenika, a najbolje fotografije na zadanu temu Na kraju dana imala je Marina Dolenec.

Plasman na državno natjecanje, koje će se održati u Poreču krajem ožujka, osigurali su svi prvoplasirani učenici u H i P programu. Moguće je da poziv na državno natjecanje dobiju i drugoplasirani ili čak trećeplasirani učenici, ako su na županijskoj razini ostvarili veliki broj bodova.