Kultura i prosvjeta 26.01.2019. 12:31. Zadnja izmjena: 26.01.2019. 12:32.

III. OŠ Čakovec

Nikad veći interes za kamp tehničke kulture

Zadnji tjedan školskih praznika, od 7. do 11. siječnja, III. osnovna škola Čakovec bila je domaćin zimskog kampa tehničke kulture. Treći kamp takve vrste, ove godine pod nazivom Učenje tehnike kroz igru, organiziralo je Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije s partnerima – Radioklubom Međimurje, Aeroklubom Međimurje, Fotokino klubom Ivanovec i Školom animiranog filma Čakovec.

-Interes djece je ogroman. Sudjelovalo je 253 učenika. Organizirali smo 12 radionica – modelarstvo, robotika, strojarstvo i strojarske konstrukcije, radiokomunikacije, izrada mehanizma i elektroničkog sklopa, kreativna radionica oslikavanja predmeta, 3D modeliranje, foto i video radionica, zrakoplovno i raketno modelarstvo, programiranje i ŠAF. Uključila su se djeca svih uzrasta, od 1. do 8. razreda, a radionice su se provodile svaki dan od 10 do 12 sati. Najposjećenije je bila radionica Pokreni Zdravoljupca na kojoj su djeca izrađivala mehanizme za pokretanje, a dupkom pune učionice bile su i na modelarstvu, radiokomunikacijama, modelarstvu te foto i video radionicama, rekla je voditeljica kampa Jelena Tuksar.

U skladu s ovogodišnjom temom – kulturna baština Čakovca i Međimurja – učenici su između ostalog snimili i crtani film, izrađivali licitarska srca i značke u obliku crvene vjeverice, ujedno loga 3. zimskog kampa. Svi radovi izloženi su zadnji dan kad je premijerno prikazan i kratki dokumentarni film Dnevnik trećeg zimskog kampa, uradak učenika foto i video radionice, kojim je prenesen dijelić atmosfere. Uz dodjelu zahvalnica, učenike je posjetio i predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Ivan Vlainić, a dodatan podstrek mladim tehničarima uputio je i Vito Križaić, učenik 8. razreda III. Osnovne škole Čakovec, aktualni državni prvak iz strojarskih konstrukcija.