Kultura i prosvjeta 18.06.2018. 13:53. Zadnja izmjena: 18.06.2018. 13:54.

Prva samostalna izložba

Nino Horvat: Slikarstvo kao alternativa glazbi

U župnom klubu crkve svete Jelene Križarice u Šenkovcu svojom prvom samostalnom izložbom slika javnosti se predstavio slakovečki umjetnik Nino Horvat. Nino se donedavno bavio glazbom, bio je bubnjar u Sigma bendu, no pogodila ga je teška bolest te je od spomenutog morao odustati i okrenuo se likovnoj umjetnosti. To je bio i logičan izbor. Njegov pokojni otac Franjo bio je slikar, a slikarstvom se bavi i njegova majka Jasmina Horvat.

- Slikam posljednje tri godine uglavnom međimurske motive, pejzaže i to tehnikama ulje na platnu i mediapan. Stilski kombiniram stare majstore i impresionizam, a sve je počelo s crtežima, odnosno portretima. Od roditelja sam pokupio umjetničku žicu, odrastao sam među kistovima i štafelajom, kao dječak promatrao sam ih dok su slikali, a sad se pokazalo da mi je slikarstvo fenomenalna alternativa za glazbu, ispričao nam mladi umjetnik.

Kako je istaknuto na otvorenju izložbe, u samo tri godine Nino je zorno dokazao svoj urođeni talent te vrlo zrelim razmišljanjem postigao zavidnu razinu slikarskog ostvarenja, bez formalnog likovnog obrazovanja. Voli slikati brzo da bi ideju čim prije pretočio u stvarnost, no spreman je dane i noći provesti uz štafelaj da bi ostvario zacrtanu ideju, kaže nam Slakovčanin.